De gebruiksaanwijzing van Champix

Champix is gemakkelijk te gebruiken. Hier kun je meer lezen over hoe je Champix precies kunt gebruiken. Als je eenmaal gaat starten met het gebruiken van Champix, is het wel verstandig om eerst de bijsluiter goed door te lezen. Dan weet je precies wat je wanneer moet doen. Als er iets onduidelijks is omtrent Champix, dan wordt er aangeraden om jouw vragen aan een arts te stellen.

Hoe neem je Champix in?

Champix kun je innemen met een beetje water. Je hoeft niet een heel glas water te drinken. Een half glas water kan genoeg zijn. Je kunt Champix innemen op een lege maag of op een volle maag. Je hoeft niet per se gegeten te hebben om Champix te kunnen innemen.

Champix kopen

Wil je veilig Champix bestellen? Dan is het belangrijk om dit te doen bij een wettelijke aanbieder. Op ChampixKopen.nl vind je handige informatie, maar voor het kopen van dit product sturen we je door naar wettelijke aanbieder.

Wanneer neem je Champix in?

ChampixHet beste is om Champix op een vast moment op de dag in te nemen. Op die manier went jouw lichaam het beste aan het medicijn en daarnaast is het ook een goed geheugensteuntje voor jezelf. Wanneer je Champix neemt is het namelijk belangrijk om geen pil over te slaan zodat jouw kuur het meest effectief is.

Je start met het innemen van Champix voordat je stopt met roken. Het beste is om zo’n één à anderhalve week voordat je stopt met roken te beginnen met je Champix kuur. Op die manier kan jouw lichaam al aan Champix wennen. Merk je toch dat het niet lukt om dan al met roken te stoppen, dan kan je er ook voor kiezen om later te stoppen. Wel wordt het afgeraden om later dan 5 weken nadat je met Champix bent gestart te stoppen met roken.

Een fijne tip: schrijf de datum dat je wilt stoppen met roken op je Champix doosje. Op die manier word je er elke dag aan herinnerd en kun je je langzaam voorbereiden op deze stap. Daarnaast kun je ook de datum in je telefoon zetten of op een kalender.

Hoeveel pillen slik je om van je rookverslaving af te komen?

stoppen met rokenAls je succesvol wilt stoppen met roken dan wordt in eerste instantie een kuur van 12 weken aangeraden.

De eerste week

In de eerste week gebruik je de eerste drie dagen 1 tablet van 0.5 mg. Dit is om te wennen aan Champix. Op dag 4 t/m 7 neem je twee keer per dag een tablet van 0.5 mg. Je begint dan langzaam aan de dosering van Champix te wennen. Je kunt de tabletten van 0.5 mg herkennen aan hun witte kleur.

In deze eerste week dat je met Champix begint, rook je nog. Je lichaam is aan Champix aan het wennen en je hoeft nog niet te stoppen met roken. Na de eerste week is het de bedoeling dat je start met het stoppen met roken. Het beste is om deze beslissing te maken tussen dag 8 en dag 14.

De tweede week

Vanaf de tweede week start je met de normale kuur van Champix. Dit betekent dat je elke dag twee tabletten van 1 mg inneemt. De tabletten van 1 mg hebben een blauwe kleur. Je kunt ze daardoor makkelijk onderscheiden van de tabletten van 0.5 mg.

De kuur van Champix duurt in totaal 12 weken. Hierdoor heb je eerst 11 tabletten van 0.5 mg nodig en vervolgens 154 tabletten van 1 mg. Ook kun je ervoor kiezen om vanaf de tweede week twee keer per dag tabletten van 0.5 mg te slikken. Hiervoor kun je kiezen als je veel bijwerkingen van Champix krijgt. Wanneer je kiest om voor de tabletten van 0.5 mg te gaan, dan zal je dus een ander pakket moeten kopen.

De pakketten van Champix zijn precies zo ingesteld dat je genoeg tabletten krijgt voor de hele kuur. Je start met een starterspakket en vervolgens bestel je het andere pakket zodat je je kuur kunt afmaken.

Stoppen met roken? Champix helpt!

Lukt het (nog) niet om te stoppen met roken? Dan wordt het tijd om eens de voordelen van Champix te ervaren. Wist je dat 50% van de mensen met Champix weten te stoppen met roken? Champix helpt dus echt!

Bijwerkingen

In het geval dat je bijwerkingen krijgt van Champix, is het verstandig om contact op te nemen met een arts. Hij of zij kan jou dan het beste adviseren wat je nu kunt doen. In veel gevallen kun je gewoon Champix blijven slikken en zullen eventuele bijwerkingen na een aantal dagen verdwijnen. In sommige gevallen zal de arts wel aanraden om een lagere dosering van Champix te nemen. Je kunt dan voor de 0.5 mg tabletten gaan, in plaats van de 1 mg tabletten. In hele zeldzame gevallen zal de arts jou kunnen adviseren om te stoppen met Champix.

Wat moet je doen als je Champix bent vergeten in te nemen?

Het kan zo maar zijn dat je eens vergeet om een pil in te nemen. Dit is niet zo handig, want het beste is als je de dosis precies volgt zodat jouw lichaam op een gelijke manier de dosering van Champix binnenkrijgt. Wanneer het echter wel gebeurt dat je een dosering vergeet, dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen.

Wanneer je 2 tabletten Champix per dag neemt en je vergeet er één, dan moet je in sommige gevallen de pil nog wel nemen en in andere gevallen niet. Als je nog meer dan vier uur hebt tot de volgende dosering, dan neem je wel de vergeten Champix tablet in. Heb je nog minder dan vier uur tot de volgende dosering, dan wordt het aangeraden om de vergeten pil niet in te nemen. Je neemt dan gewoon de andere pil op het juiste tijdstip.

Wanneer je 1 tablet Champix per dag neemt, dan werkt het tijdskader een beetje anders. Als je nog acht uur of langer hebt voor de volgende dosering, dan neem je de oude dosering nog in. Heb je echter nog maar minder dan acht uur tot de volgende dosering? Dan sla je de vergeten dosering over.

Lees hier de ervaringen van anderen die Champix gebruikt hebben om te stoppen met roken.

Je hebt per ongeluk te veel Champix ingenomen

Je dacht dat je jouw dosering nog niet had ingenomen waardoor je een pil neemt. Later realiseer je je dat je nu per ongeluk een extra dosering hebt ingenomen. Wanneer je te veel Champix hebt ingenomen is het belangrijk dat je altijd contact opneemt met een huisarts. Daarnaast kun je ook naar de eerste hulp van het ziekenhuis gaan als jouw huisarts niet beschikbaar is. Wel is het een goed idee om het doosje van de Champix die jij gebruikt mee te nemen. Op die manier weten de artsen meteen waar je te veel van hebt ingenomen.

Champix en andere medicijnen

Je krijgt Champix niet zomaar. Je moet eerst een vragenlijst afnemen om te kijken of Champix wel geschikt is voor jouw gezondheidssituatie. De vragenlijst vraagt ook of jij nog gebruik maakt van andere medicijnen. Dit geldt voor medicijnen met recept, maar ook voor medicijnen die je zonder recept kunt krijgen.

Door deze informatie goed door te nemen, kan de arts beter bepalen of Champix ook voor jou geschikt is of niet. Gelukkig kun je in de bijsluiter van Champix vinden dat Champix hoogst waarschijnlijk geen effect heeft op de werking van andere medicijnen en ook niet andersom. Het is daarom in principe geen probleem om andere medicijnen te slikken in combinatie met Champix. Wel wordt het afgeraden om Champix te combineren met andere medicijnen of middelen om met roken te stoppen.

Als je in het verleden last hebt gehad van depressies, angsten of psychiatrische aandoeningen, dan is dit ook verstandig om te bespreken met je arts voordat je Champix gaat slikken. Er zijn namelijk gevallen bekend waar mensen last kregen van depressies, angsten en psychiatrische ziektes wanneer ze probeerden te stoppen met roken.

h2>Kun je nog alles eten en drinken als je Champix gebruikt?

Wanneer je Champix gebruikt, dan kun je gewoon nog alles eten en drinken. Ook het drinken van alcohol kan gewoon nog wanneer je Champix slikt. Er is geen bewijs dat enig voedsel of drank invloed heeft op de werking van Champix of andere bijwerkingen kan vergroten.

Mag ik autorijden wanneer ik Champix gebruik?

In principe mag je gewoon autorijden wanneer je Champix gebruikt. Als je echter last krijgt van bepaalde bijwerkingen, dan kan het in sommige gevallen wel beter zijn om niet te gaan rijden. Als je bijvoorbeeld merkt dat je slaperig of duizelig bent, dan is het verstandiger om niet te rijden. Ook bijwerkingen als verminderde coördinatie of paniekaanvallen kunnen invloed hebben op jouw rijgedrag.

Wanneer je dus merkt dat je last krijgt van bepaalde bijwerkingen, dan kan het verstandig zijn om niet te gaan autorijden. Dit is om jezelf maar ook je medemensen op de weg te beschermen voor onverwachte bijwerkingen waardoor jouw rijgedrag negatief beïnvloed wordt.

Zwanger zijn of borstvoeding geven

Roken is slecht voor je als je zwanger bent en het wordt ook niet aangeraden om te roken als je borstvoeding geeft. Als je een rookverslaving hebt, dan is het ‘t beste als je stopt met roken voordat je zwanger wordt. Er is momenteel nog niet genoeg bekend of Champix ook goed te gebruiken is tijdens een zwangerschap of borstvoeding. Het wordt daarom afgeraden om Champix in deze periodes te gebruiken.

Champix online bestellen

Champix is erg makkelijk in het gebruik en de bijsluiter vertelt jou precies wanneer, wat en hoe je Champix kunt innemen. Champix kan jou helpen met het stoppen met roken. Ook mensen die al jarenlang verslaafd zijn en het maar niet lukt om te stoppen met roken, kennen succesverhalen nadat ze gestart zijn met Champix.

Op Champixkopen.nl vind je informatie en tips om Champix veilig te kopen. Echter verkopen wij géén Champix. We sturen je voor Champix kopen graag door naar deze wettelijke aanbieder die deze medicijnen mag verkopen.