Wat is het effect van Champix op mijn gewicht?

Je wilt stoppen met roken, maar je bent bang dat je veel gaat aankomen. Helaas is dit voor veel mensen wel de werkelijkheid. Het is algemeen bekend dat wanneer je stopt met roken, het kan zijn dat je aankomt. Er zijn verschillende redenen die ervoor kunnen zorgen dat je aankomt wanneer je stopt met roken. Toch is dit vaak geen goede reden om niet te proberen om te stoppen met roken.

Kan Champix leiden tot aankomen?

Champix aankomen

Er is een onderzoek gedaan door Shandong University. Hierbij werd gekeken wat Champix voor invloed heeft op de gewichtstoename. De werkzame stof in Champix is Varenicline. In het onderzoek wordt gekeken wat de gewichtstoename is van mensen die gestopt zijn met roken zonder Varenicline te gebruiken en van mensen die wel Varenicline hebben gebruikt.

Uit het onderzoek is gebleken dat Varenicline maar voor een beperkte gewichtstoename zorgt in vergelijking met mensen die gestopt zijn met roken zonder het slikken van Varenicline. Het stoppen met roken wordt wel gemakkelijker als je Champix slikt.

Op de lange termijn is deze gewichtstoename helemaal te verwaarlozen. Ja, je kunt aankomen als je stopt met roken. Maar uit het onderzoek is gebleken dat het verwaarloosbaar is hoeveel je meer aankomt als je wel Varenicline slikt, in vergelijking met wanneer je stopt zonder dit te slikken.

Waarom kom je aan als je stopt met roken?

Een betere vraag om te stellen is dus: waarom kom je eigenlijk aan als je stopt met roken? Of je nou stopt met roken doordat je Champix gebruikt of niet, je kunt altijd aankomen als je stopt met roken.

Het is gebleken dat je ongeveer tussen de 2.25 en 2.5 kg aankomt als je stopt met roken. Deze gewichtstoename gebeurt in de eerste maanden dat je gestopt bent met roken. Er zijn een aantal redenen die kunnen verklaren waarom je aan kunt komen als je stopt met roken.

stoppen met roken

De eerste reden is dat nicotine een positieve werking heeft op de stofwisseling. Nicotine zorgt ervoor dat je stofwisseling zo’n 7%-15% sneller gaat werken als je nicotine gebruikt. Als je stopt met roken, dan gaat je stofwisseling dus weer langzamer (op de normale snelheid) werken. Champix boost wel het gevoel van nicotine na, maar heeft geen echte nicotine in het medicijn. Daardoor kan het dus zijn dat je aankomt als je stopt met roken, ook als je Champix gebruikt.

Een andere redenen waarom je kunt aankomen als je stopt met roken, is omdat roken ervoor zorgt dat je minder honger hebt. Je zult simpelweg gewoon minder trek hebben als je aan het roken bent. Wanneer je stopt met roken, dan komt die trek weer terugkomen. Daardoor kun je aankomen als je stopt met roken.

Een laatste reden waarom het kan zijn dat je aankomt als je stopt met roken, is omdat roken een verslaving is. Wanneer je probeert te stoppen met roken, dan kan het zijn dat jouw hersenen om een andere verslaving gaan roepen. Sommige mensen krijgen daardoor een eetverslaving of hebben ineens heel erg de behoefte aan ongezonde snacks. De verslaving wordt dan dus op het eten geprojecteerd, omdat je zo hard probeert te stoppen met roken.

Hoe kun je gewichtstoename beperken als je stopt met roken?

Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om de gewichtstoename tegen te gaan als je stopt met roken.

Ten eerste is het een goed idee om te gaan bewegen. Sporten is gezond voor je lichaam en kan er ook voor zorgen dat je afvalt. Daarnaast is het een goede bezigheid die je kan afleiden als je nog steeds de behoefte hebt aan een sigaret. Wat meer gaan sporten is daarom een goed idee als je probeert te stoppen met roken.

Een andere manier is om goed op je voeding te letten. Probeer op vaste momenten, gezonden porties te eten. Op die manier beperk je het ongezonde voedsel wat je lichaam inkomt. Als jij voldoende eet voor ontbijt, lunch en avondeten, zal je tussendoor minder behoefte hebben om te snacken. Ook kun je ervoor zorgen dat je geen ongezonde snacks in huis haalt. Dan kun je ze ook niet eten! Probeer gezonde snacks in huis te halen, zoals fruit of groente, als je toch een keer zo’n eetaanval krijgt.

Een ander trucje wat je kunt proberen is door het kauwen van suikervrije kauwgom. Er zit dan geen suiker in het kauwgom, wat beter is voor je lichaam. Door het kauwen hou je je hersenen eigenlijk een beetje voor de gek. Op die manier zal je minder behoefte hebben om te gaan snacken.

Een laatste tip die we jou kunnen geven is om goed uit te rusten. Door goed uitgerust te zijn, zal je lekkerder in je vel zitten en je meer fit voelen. Deze twee dingen kunnen jou goed helpen bij het maken van verstandige beslissingen. Als je je beter voelt en meer fit voelt, zal je minder snel naar die ongezonde snacks grijpen.

Champix en je gewicht

Champix

Het kan dus zijn dat je aankomt als je Champix slikt. Toch is Champix niet direct de aanleiding voor jouw gewichtstoename. Het gebrek aan nicotine en de keuzes die jij maakt, is datgene wat voor jouw gewichtstoename zal zorgen. Champix helpt jou beter om te stoppen met roken. Het is makkelijker om die sigaretten op te geven als je Champix slikt. En ja, dit kan wel voor een tijdelijke gewichtstoename zorgen, wat erg vervelend is.

Wel is het verstandig om het even in perspectief te zetten. Is het aankomen ongezonder dan die sigaret? In de meeste gevallen zijn sigaretten ongezonder dan een paar kilo’s erbij. Die kilo’s kun je vervolgens weer wegwerken, als het je gelukt is om te stoppen met roken. Door jezelf gezonde eetgewoontes aan te leren en door meer te bewegen, zal je je gewicht beter onder controle kunnen houden. Dit is veel gezonder dan jouw gewicht te laten controleren door nicotine te gebruiken.

Champix kopen

Wil je veilig Champix bestellen? Dan is het belangrijk om dit te doen bij een wettelijke aanbieder. Op ChampixKopen.nl vind je handige informatie, maar voor het kopen van dit product sturen we je door naar wettelijke aanbieder.

Andere verschijnselen als je stopt met roken

Gewichtstoename is niet de enige bijwerking als je stopt met roken. Er zijn ook andere dingen waar je last van kunt krijgen als je gaat stoppen met roken. Daarom is het ook zo moeilijk om te stoppen met deze verslaving.

Als je gaat stoppen met roken, kan het zijn dat je prikkelbaarder wordt. Je krijgt een wat korter lontje omdat je continu blijft verlangen naar nicotine. Als jouw hersenen vervolgens die nicotine niet krijgen, dan kun je daar prikkelbaar van worden. Door Champix te gebruiken om te stoppen met roken, kan die drang naar nicotine verminderd worden. Champix maakt namelijk de nicotine na in je hersenen. Het geeft geen echte nicotine af, maar je hersenen denken wel dat je nicotine krijgt. Hierdoor is het makkelijker om te stoppen met roken.

Het kan ook zijn dat je je minder goed kan concentreren omdat je niet meer die sigaret in je hand hebt. Dit is echter een gewoonte die langzaamaan doorbroken kan worden. Meestal duurt deze gebrek aan concentratie zo’n twee weken. Daarna wordt de concentratie weer beter.

Daarnaast kun je ook moeite hebben met slapen. Nicotine is namelijk een oppeppend middel. Wanneer je geen nicotine meer gebruikt, kun je het gevoel krijgen dat je niet genoeg slaapt. Je voelt je vermoeid en kunt niet goed meer slapen. Meestal gaat dit gevoel binnen twee weken weer over en zal je daarna tot een normaal slaappatroon kunnen overgaan.

Niet gemakkelijk

Stoppen met roken is niet gemakkelijk en sommige bijwerkingen kunnen ervoor zorgen dat je het moeilijk vindt om te stoppen met roken. Misschien kun je die extra kilo’s echt niet gebruiken, waardoor je liever niet stopt met roken. Toch is het meestal de gezondste en verstandigste keuze om wél te stoppen met roken. Als het je eenmaal gelukt is om te stoppen met roken, kun je ook andere gezonde keuzes voor jouw lichaam maken. Deze keuzes kunnen er dan weer toe leiden dat die extra kilo’s na het stoppen met roken weer als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Champix kan jou helpen bij het stoppen met roken. Doordat het de inname van nicotine nabootst, maar niet daadwerkelijk nicotine afgeeft, zal je minder last hebben van ontwenningsverschijnselen. Daardoor is het in veel gevallen makkelijker om te stoppen met roken als je Champix gebruikt, dan als je probeert te stoppen met roken zonder Champix.

Desalniettemin is het stoppen met roken erg moeilijk. Toch is dit heel erg de moeite waard als het je wel gelukt is! Geen sigaretten meer in je leven betekent namelijk een veel gezonder lichaam los van die rookverslaving.

ChampixKopen.nl is een informatieve website. Wij verkopen geen Champix, maar sturen je graag door naar een wettelijke aanbieder van dit product.