Champix bijwerkingen

Je wilt Champix gaan gebruiken om te stoppen met je rookverslaving, maar je maakt je zorgen over de bijwerkingen. Dit is natuurlijk ontzettend logisch! Veel medicijnen kunnen namelijk voor bijwerkingen zorgen. Gelukkig is uit onderzoek gebleken dat Champix niet veel en vaak voorkomende bijwerkingen kent. Bijwerkingen treden voornamelijk op wanneer iemand overgevoelig blijkt te zijn voor Varenicline. Varenicline is de werkende stof in Champix.

De bijwerkingen van Champix

Champix bijwerkingenHet is gebleken dat veel mensen geen bijwerkingen van Champix krijgen. Wanneer je wel bijwerkingen van Champix krijgt, dan zullen die bijwerkingen meestal binnen een paar dagen weer verdwijnen. Je krijgt dan bijwerkingen omdat je lichaam eventjes moet wennen aan het nieuwe medicijn in je lichaam.

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende bijwerkingen die kunnen optreden als je Champix slikt.

Bijwerkingen die soms voorkomen

Bijwerkingen die soms voorkomen zijn misselijkheid en braken. Als je merkt dat je hier last van krijgt, dan is het een goed idee om te proberen om Champix in te nemen met een maaltijd. De kans wordt dan kleiner dat je last krijgt van bijwerkingen.

Daarnaast kun je ook last krijgen van hoofdpijn of migraine. Je kunt slecht gaan slapen of levendige dromen krijgen. Ook kun je last krijgen van verkoudheid.

Bijwerkingen die zelden voorkomen

Bijwerkingen die zelden voorkomen kunnen bijwerkingen zijn die gerelateerd zijn aan jouw maag en darmen. Je kunt last krijgen van buikpijn, diarree, overgeven, maagzuur of constipatie.

Daarnaast kan het ook zijn dat je een verandering in je mond merkt. Je krijgt bijvoorbeeld een nare smaak in je mond of je tandvlees gaat ontsteken.

Andere bijwerkingen die zelden voorkomt zijn duizeligheid, maar ook minder zin hebben om te eten of pijn in je spieren en gewrichten.

Bijwerkingen die zeer zelden voorkomen

Zeer zelden kun je last krijgen van koorts, minder zin hebben in seks of impotentie. Ook kun je een verhoogde bloeddruk, huiduitslag of andere allergische reacties krijgen. In zeer zeldzame gevallen kun je last krijgen van psychische problemen.

Champix kopen

Wil je veilig Champix bestellen? Dan is het belangrijk om dit te doen bij een wettelijke aanbieder. Op ChampixKopen.nl vind je handige informatie, maar voor het kopen van dit product sturen we je door naar wettelijke aanbieder.

Wanneer ga je naar de arts?

Als je last krijgt van bijwerkingen, dan is het verstandig om dit bij een arts aan te geven. Een arts kan dan een overwogen beslissing maken om te kijken of Champix voor jou een goed of slecht idee is. Wanneer de arts denkt dat het geen goed idee meer is dat jij Champix neemt, omdat de bijwerkingen bijvoorbeeld te heftig zijn, dan raadt de arts jou aan om te stoppen met het gebruiken van Champix.

Ontwenningsverschijnselen

Mensen die Champix slikken kunnen ontwenningsverschijnselen verwarren met de bijwerkingen van Champix. Wanneer je stopt met roken kun je namelijk last krijgen van heftige ontwenningsverschijnselen. Er is onderzoek gedaan aan verschillende universiteiten in Europa en daaruit is gebleken dat de meeste bijwerkingen die mensen krijgen wanneer ze Champix slikken te duiden zijn aan de ontwenningsverschijnselen van het stoppen met roken. Het zijn dan dus geen directe bijwerkingen van Champix.

Wel is gebleken dat Champix de ontwenningsverschijnselen kan verminderen. Daarom is het voor veel mensen een goed idee om Champix te gebruiken als ze proberen te stoppen met roken. Het zorgt er namelijk voor dat je in veel gevallen minder last krijgt van de ontwenningsverschijnselen.

Wel of geen Champix nemen?

Het lezen van de bijwerkingen van Champix kan je een onprettig gevoel geven. Het kan er zelfs voor zorgen dat je Champix niet durft te nemen. Dit is te begrijpen. Je hoeft natuurlijk geen Champix te nemen. Als je echter hebt gemerkt dat het heel erg moeilijk voor jou is om te stoppen met roken en je hebt al andere dingen geprobeerd zonder resultaat, dan kan het wel een goed idee zijn om Champix te slikken.

De bijwerkingen van Champix komen namelijk niet zo vaak voor. De effecten van het roken als je daarmee doorgaat, zijn in veel gevallen veel groter. Het is namelijk heel ongezond om te roken. Je kunt dit tegen elkaar opwegen en je kunt er dan toch voor kiezen om Champix te gebruiken om jou te helpen om te stoppen met roken.

Stoppen met roken? Champix helpt!

Lukt het (nog) niet om te stoppen met roken? Dan wordt het tijd om eens de voordelen van Champix te ervaren. Wist je dat 50% van de mensen met Champix weten te stoppen met roken? Champix helpt dus echt!

Hoe effectief is Champix?

champix effectiefChampix helpt niet iedereen van zijn rookverslaving af, maar het kan veel mensen wel helpen. Champix werkt namelijk in op je hersenen waardoor je minder behoefte gaat krijgen aan een sigaret. Als je toch een sigaret neemt wanneer je Champix slikt, dan zal je zien dat die sigaret minder lekker smaakt. Daardoor is het makkelijker om te stoppen met roken.

De kuur van Champix duurt twaalf weken. Na deze kuur is bijna 50% van de mensen gestopt met roken. Na een jaar wordt er wel een terugval gezien. Dan is ongeveer nog 20% van de mensen gestopt met roken. Om deze terugval te voorkomen, wordt het in sommige gevallen aangeraden om nog een tweede kuur te nemen.

Het bestellen van Champix

Champix kun je op recept krijgen bij de huisarts, maar daarnaast kun je het ook online bestellen. Wel moet je dan een vragenlijst invullen die als vervanging geldt van de vragen die de arts normaalgesproken aan jou zal stellen om het recept te geven. De vragenlijst wordt beoordeeld door een arts, maar dan online.

Omdat er een recept nodig is voor Champix, wordt het niet aangeraden om Champix op onofficiƫle plekken aan te schaffen waar niet een recept wordt uitgeschreven en waar jouw gezondheidssituatie niet op een professionele manier wordt gecheckt.

Wij van ChampixKopen.nl delen enkel informatie over dit medicijn. Als informatieve site sturen we je voor het kopen van Champix graag door naar deze wettelijke aanbieder.

Champix kan jou helpen

Hoewel Champix zeker een aantal bijwerkingen kent, komen die bijwerkingen nauwelijks voor. Daarnaast wegen de bijwerkingen normaalgesproken niet op tegen de negatieve effecten van roken. Als het je niet lukt om te stoppen met roken, dan kan het verstandig zijn om Champix te gebruiken. Champix kan jou dan helpen om wel te stoppen met roken.